Travskola

TRAVSKOLAN

Via travskolan kan du på ett enkelt sätt komma in i travsporten samt lära dig mer om hästar. Våra kurser och utbildningar kan ta dig en god bit på vägen som aktiv inom sporten, samtidigt som vi har fartfyllda, spännande aktiviteter för dig som vill få en hästnära upplevelse.
Vi erbjuder kurser för både barn och vuxna på olika kunskapsnivåer och håller till på Karlshamnstravet. Där har vi stall samt alla faciliteter för en trevlig tillvaro. I vår tjänst finns ponnyer och hästar som är väl anpassade för verksamheten samt erfaren personal och duktiga ledare.

Kurser

BARN

Våra kurser går terminsvis och leds av instruktörer utbildade av Svensk Travsport. Alla grundkurser utgörs av körning som varvas med teori och praktik i stallet. Varje kurstillfälle är 2 timmar.

Märkeskurserna är våra grundkurser för barn och ungdomar. Utbildningsböcker ingår och kursen avslutas med märkestagning.

Järn: Kursen för nybörjare, vi lär oss säkerhet i stallet och att sela och kör ponnyer tillsammans med ledare. 15 tillfälle.

Kursavgift: Kampanj 900:-, 7 tillfälle betala för 5.

Koppar: I denna kurs lär vi oss om hästens färger och tecken samt blir säkrare vid körning av ponnyerna. 15 tillfälle

Kursavgift: 2 700 kr

Brons: Här lär vi oss om hästens sjukdomar och hästens normalvärden. 15 tillfälle

Kursavgift: 2 700 kr

Silver: Handlar om travhästens träning och vi provar olika träningsmetoder samt lär oss köra med klocka. 15 tillfälle

Kursavgift: 2 700 kr

Guld: Förbereder för att ta licens och kunna tävla ponnytrav. 15 tillfälle

Kursavgift: 2 700 kr

VUXEN

Till våra vuxenkurser bör du vara minst 15 år. Vi använder varm- och kallblodstravare. I början använder vi också ponnytravare. Utbildningsböcker ingår.

Vuxenkurs steg I: för dig som vill lära dig grunderna om travsport och körning. Du behöver inte ha några förkunskaper. Kursen motsvarar kunskapsnivån för Järn och Koppar. 15 tillfälle

Kursavgift: Kampanj 1100:-, 7 tillfälle betala för 5.

Vuxenkurs steg II: fortsättning på steg 1. Kursen motsvarar kunskapnivån för Brons och Silver. 15 tillfälle

Kursavgift: 3 300 kr.

Vuxenkurs steg III: travhästens träning, skador m m och är förberedande för B-tränarlicens eller körlicens. 15 tillfälle

Kursavgift: 3 300 kr.